fbpx
 

The National Herald visits our headquarters in New Jersey (Greek)

ΛΙΝΤΧΑΡΣΤ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Το όνομα Λουμίδης επί σχεδόν έναν αιώνα είναι συνώνυμο της υψηλής ποιότητας και του διάσημου ελληνικού καφέ Παπαγάλος.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1920 όταν τρία αδέρφια, ο Αντώνης, ο Νίκος και ο Ιάσωνας Λουμίδης αποφάσισαν να φύγουν από την Κάρυστο Ευβοίας και να μεταβούν στην Αθήνα με στόχο ένα καλύτερο μέλλον.

Εν τέλει, η επιτυχία τους ήταν αυτή που οδήγησε την εταιρεία και στην επέκτασή της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η «Loumidis Foods» ιδρύθηκε το 1992, εγκαινιάζοντας τα πρώτα της γραφεία στη Λεωφόρο Νόρθερν του Φλάσινγκ, στη Νέα Υόρκη.

Καθώς η επιχείρηση άκμαζε με κορωνίδα τον καφέ Παπαγάλο, και άλλες σημαντικές ελληνικές εταιρείες τροφίμων εμπιστεύτηκαν την αποκλειστική διανομή των προϊόντων τους στην «Loumidis Foods Inc.».

Η αύξηση των εργασιών απαιτούσε μεγαλύτερο χώρο και, κατά συνέπεια, η Λουμίδης μετακόμισε σε μια αποθήκη της Αστόριας, ενώ έπειτα μεταπήδησε στο Λίντχαρστ (Lyndhurst) της Νέας Ιερσέης, στο οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
Η «Loumidis Foods» συνεχίζει να αναπτύσσεται, βασισμένη στις αξίες και την αποστολή της ως οικογενειακή επιχείρηση, εισάγοντας μάρκες και προϊόντα υψηλής ποιότητας από την Ελλάδα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όχι μόνο για τους καταναλωτές της Διασποράς, αλλά και όλους όσοι αγαπούν το καλό ελληνικό φαγητό.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» διέσχισε τον ποταμό Χάντσον και βρέθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας για να συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ιάσωνα Λουμίδη, τον διευθυντή λειτουργίας της εταιρείας Κίμωνα Λουμίδη και τον γενικό διευθυντή Θανάση Οικονόμου και να συζητήσει μαζί τους για την εταιρεία και το διαφαινόμενο λαμπρό της μέλλον.

Ο Ιάσωνας Λουμίδης μίλησε για τους στενούς δεσμούς που διατηρεί η εταιρεία με την ελληνική κοινότητα, ενώ παρουσίασε και τον νέο γενικό διευθυντή της επιχείρησης. Ο Ελληνοαμερικανός Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος έχει και αυτός στενές σχέσεις με την κοινότητα, εξήγησε το πώς η εταιρεία εργάζεται με σκοπό την ανταπόδοση, όχι απλώς προμηθεύοντας τις ομογενειακές επιχειρήσεις με κορυφαία ελληνικά προϊόντα για τα ράφια των καταστημάτων και των εστιατορίων τους, αλλά και βοηθώντας τους να πετύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους.

Ο Λουμίδης σημείωσε πως διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τις ελληνοαμερικανικές εταιρείες που ξεκίνησαν να λειτουργούν κατά τα πρώιμα χρόνια της εταιρείας, όπως η «Krinos» και η «Optima», φέρνοντας τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ στην Διασπορά. «Αποφασίσαμε να τον παρουσιάσουμε σε εταιρείες με τις οποίες γνωριζόμασταν προσωπικά και επαγγελματικά, όπως η ‘Palliria’ με τα συσκευασμένα τρόφιμα, η ‘Misko’ με τα ζυμαρικά της, η ‘CretaMel’ με το μέλι ‘Orino’ και τα άλλα προϊόντα της, έτσι ώστε η υψηλή ποιότητα να συνδυάζεται και με μια δόση ρομαντισμού και θύμησης της πατρίδας», ανέφερε. «Πρόσφατα, η συνεργασία με την (MFG – My Favorite Gyro) μας άνοιξε ένα νέο κανάλι επικοινωνίας με τα εστιατόρια και τις υπηρεσίες της βιομηχανίας τροφίμων. Συνεχίσαμε τη συνεργασία με εταιρείες με τις οποίες εργαζόμασταν ήδη από κοινού, ενδυναμώνοντας την παρουσία μας στην Νέα Υόρκη και την Νέα Ιερσέη, με περισσότερες διανομές, περισσότερα φορτηγά.

Ο Κίμωνας Λουμίδης τόνισε πως πέρα από τον γύρο, η εταιρεία επεκτάθηκε και στα ψυγεία και τους καταψύκτες. Τα ψυγεία και οι καταψύκτες διατηρούν τα προϊόντα στις εγκαταστάσεις στη σωστή θερμοκρασία και όλα τα φορτηγά είναι εξοπλισμένα με ψυγεία και καταψύκτες, γεγονός που μας επιτρέπει την περεταίρω επέκταση με περισσότερα προϊόντα από γνωστές ελληνικές εταιρείες, όπως η «Olympus» και η «Ioniki», επεσήμανε ο Ιάσωνας Λουμίδης. «Ο στόχος της εταιρείας για τα επόμενα 4-5 χρόνια είναι να είμαστε η νούμερο ένα αναφορά για ελληνικές μάρκες προϊόντων στο λιανεμπόριο και τις υπηρεσίες τροφίμων, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στην αγορά των Βορειοδυτικών ΗΠΑ», πρόσθεσε.

«Εχουμε μεγάλο σεβασμό στους ανταγωνιστές μας, καθώς έχουμε από κοινού δημιουργήσει νέες συνθήκες για την ανάπτυξη των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας και πιστεύουμε πως όλοι όσοι εργάζονται για την εισαγωγή και τη διανομή ελληνικού φαγητού θα πρέπει να συνεργάζονται για την επέκταση της αγορά, ώστε να παρουσιαστούν νέες ευκαιρίες για όλους, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με τους Ισπανούς και τους Ιταλούς», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, μίλησε και για τη σχέση μεταξύ του ελληνικού φαγητού και του τουρισμού, ειδικά με την αύξηση του αριθμού των Αμερικανών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα και επιστρέφουν στις ΗΠΑ με τη διάθεση να ξαναβρούν τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις που απόλαυσαν στις διακοπές τους, αναζητώντας μια συγκεκριμένη μάρκα γιαουρτιού, φέτας ή ελαιόλαδου. Αυτό, αναμφισβήτητα βοηθάει τις ελληνικές εταιρείες και τη βιομηχανία τροφίμων.

Ο Οικονόμου, με τη σειρά του, πρόσθεσε πως το διαδικτυακό εμπόριο αποτελεί το όραμα για την επέκταση της εταιρείας πέρα από τα σύνορα της Νέας Ιερσέης και της Νέας Υόρκης. «Επιθυμούμε να μοιράσουμε τα προϊόντα μας σε όλη τη χώρα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε σε απομακρυσμένες κοινότητες, ελληνικές κοινότητες συγκεκριμένα», ανέφερε. «Αναζητούμε οτιδήποτε προωθεί το σκοπό μας, θέλουμε να είμαστε το νούμερο ένα σημείο αναφοράς, όπως είπε ο Ιάσωνας, αλλά την ίδια στιγμή οτιδήποτε αφορά τον πολιτισμό μας περιστρέφεται γύρω από το φαγητό. Είτε πρόκειται για κάποιον εορτασμό, είτε για κάποιο δυστυχές συμβάν, το φαγητό είναι πάντοτε παρών. Είναι συνδεδεμένο με τη ζωή μας και, προσπαθώ να εξηγήσω στους ανθρώπους πως δεν είναι απλώς ο τρόπος που τρώμε, είναι αυτά που περιστρέφονται γύρω από το φαγητό, η οικογένεια, το να μοιράζεσαι, η συνεχής ανάμειξη. Οταν άνθρωποι που δεν είναι Ελληνες μας ακούν να μιλάμε κατ’ αυτό τον τρόπο, μπορούν να φέρουν στο μυαλό τους τη στιγμή που πήγαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά, όταν έφαγαν στην ταβέρνα, το χταπόδι ψητό, και, ξαφνικά καταλαβαίνουν, δοκιμάζουν τα προϊόντα μας και τα αγοράζουν», εξήγησε το νέο στέλεχος της εταιρείας.

Το ελληνικό γιαούρτι συγκεκριμένα, ανάφερε ο Κίμωνας Λουμίδης, έχει γίνει ο πρέσβης της Ελλάδος και όταν η λέξη «ελληνικό» ακούγεται αναφορικά με το φαγητό, αυτό σημαίνει κάτι θετικό, καθώς όλοι όσοι τρώνε ελληνικό γιαούρτι το κάνουν για την υγεία τους και τη θρεπτική του αξία. «Γι’ αυτό το λόγο όταν βλέπουμε επιχειρήσεις να έρχονται από την Ελλάδα και να ανοίγουν καταστήματα στις ΗΠΑ, όπως ο ‘Theophilos Fournos’ και το ‘GFG’, τους υποστηρίζουμε ώστε να είναι πετυχημένοι και να αυξάνουν την αξία των ελληνικών προϊόντων» δήλωσε, για να καταλήξει πως η εταιρεία σύντομα θα εκτείνει το εύρος των ελληνικών προϊόντων της με υψηλής ποιότητας μπύρα και κρασί.